FinFreek.ReisMee.nl

Bezoek

Vrijdag was het dan zo ver, ik kreeg bezoek. De vrijdag begon 's ochtends met, voor mij, de eerste sneeuw in Finland. Rond vier uur 's middags werd ik na mijn les op school opgehaald door mijn vader en Lia. We zijn hierna naar mijn kamer geweest om even koffie te drinken en mijn spullen te pakken voor een weekendje in een cottage (met natuurlijk een sauna), welke door mijn vader en Lia gehuurd was. Lia en mijn vader zijn vorige week woensdag aangekomen in Finland en ze hebben eerst een bezoek aan Helsinki gebracht. Ik heb nu ook een beetje vakantie tussendoor gehad en ik heb ook weer wat meer van Finland gezien.

Van vrijdagavond tot en met woensdag hebben doorgebracht in de cottage (ons poppenhuisje), een heel mooi huisje direct aan zee in de archipel, ongeveer 35 kilometer van Turku. Ik heb natuurlijk ook goed gebruik gemaakt van de sauna!

Zaterdag werden we wakker met de zon in ons gezicht. Het was heel mooi weer, vol op zon bij een strak blauwe lucht met ongeveer 7 graden. Deze dag zijn we met de auto van eiland naar eiland in de archipel gegaan met de verschillende gratis pontjes. Het is heel mooi om alle eilanden en de natuur te zien maar het moet toch ook wel saai zijn om daar te wonen.

Was het zaterdag heel mooi weer, zondag was het slechtste weer wat ik tot nog toe in Finland heb gehad. Heel grauw weer met veel regen. Zondag zijn we eerst naar het Sibelius-museum in Turku geweest, hierna zijn we naar Rauma gegaan. Rauma is een stadje met een mooi oud centrum met houten huisjes, ongeveer 90 kilometer ten noorden van Turku. Rauma is leuk om gezien te hebben, ook nog bij slecht weer! In Finland zijn eindeloze twee-baans wegen door de bossen waar je weinig tekenen van leven tegen komt.

Maandagmorgen moest ik eerst naar school van 8.15u tot 10u. Voordat we Turku in gingen had ik ook nog even de tijd om wat voor school te doen. In Turku zijn we eerst naar de kathedraal geweest, de grootste van Finland. Vervolgens zijn we verder de stad in gegaan, over het marktplein, de overdekte markhal en een stukje door het winkelgebied.

Dinsdag was het tijd om echt lui zijn, we hebben een beetje gerommeld in en rondom ons huisje. We zijn ook nog eventjes op avontuur geweest in het bos in de buurt.

Vandaag (woensdag) gaat mijn bezoek weer weg. Vanmorgen hebben we heel rustig alle spullen ingepakt, vanmiddag hebben we afscheid genomen en ik ben weer naar huis en naar school gegaan. Het was erg leuk om iets van mijn leventje in Finland te kunnen laten zien en het was ook echt gezellig om toch wel een beetje vakantie te hebben.

Ik heb nu nog twee dagen school voordat mijn herfstvakantie begint. Het volgende avontuur staat op mij te wachten. Met een grote groep buitenlandse studenten vlieg ik zondag vanaf Tampere naar Riga, de hoofdstad van Letland. Volgende week woensdag reizen we vanaf Riga verder naar Tallin, de hoofdstad van Estland, op de zaterdag gaan we met de ferry terug naar Helsinki.

Over twee weken krijg ik alweer bezoek, op 2 november komen Jan en Marieke, mijn broer en zijn vriendin, naar Finland. Ons plan is om naar het merengebied te gaan.

Zoals jullie kunnen lezen, ik ben lekker druk met genieten van alles, met mijn vrije tijd helemaal vol plannen en zelfs ook een beetje met school.

Ik heb weer een aantal mooie foto´s online gezet, van de afgelopen dagen. Sommige dingen zijn echt onbetaalbaar mooi!

Mijn volgende berichtje zal waarschijnlijk over Riga en Tallin gaan.

Marwin!

haha, doe mij ook maar zo'n huisje :) fijn die drukte en al die roddels! ;) veronica komt naar je toe deze zomer! hihi, kus!

Angela

Zo jij vermaakt je zeker! :D
Was de dure soep wel lekker?? :P hahaha
Echt mooie foto's zeg. Ben echt jaloers. Hier in NL is het vies, nat, koud, winderig en bovenal grijs.
Kusje

Ruben

He gatver er zit gras in die raumeeze soep! Ik wed dat de soep daarom zo duur is. Was de grasspriet te genieten?

Wel een beetje grauw weer he, op die fotos. In NL is het zonnig en lekker warm, ik maak je toch niet jaloers hoop ik?

Groetjes van Ruben omdat Angela zo lief is

Jan

Hee freekie
de foto's zien er veelbelovend uit! Ik ben benieuwt, veel plezier met al je vakantie tripjes! geniet er van!
groetjes Jan

Annemieke

Freek!
Dat klinkt leuk hoor, die dagen die je met je vader en zijn vriendin hebt doorgebracht. Die foto's zijn zeker mooi en nou begin ik toch wel een beetje jaloers te worden hoor ;)
Moet trouwens wel leuk zijn om weer eens normale Nederlanders te zien of niet?
Nou ik hoor nog wel van je, veel plezier in Riga en Tallin! (Maar dat zal wel goedkomen geloof ik)
Kusjes Annemieke

Irene

Hoi Freek,
Ziet er allemaal leuk uit. Echt skandinavie.
Maar 'who the hell is 'Sibelius' ?
Bestaan er wel normale Nederlanders, Annemieke?
Veel plezier in Estland en Letland, weer een beleving.
liefs, mam

Pauline

Hey freek,

Ik zat al weer te wachten op je volgende verhaal en hier was ie dan. Ben blij dat je, je zo vermaakt! Zodra jij en Dick weer terug zijn, moeten we gauw met de andere lekker uit eten gaan! Dan kunnen we lekker bij kletsen!

En alvast een fijne herfstvakantie!

Kus
Pien