FinFreek.ReisMee.nl

Een weekje Finland!

Ik ben nu ruim een week weg, het lijkt alweer veel langer. Nederland lijkt vrij ver weg maar toch ook wel weer dichtbij. Hier in Finland heb ik al best wat mensen leren kennen. Ik ken nu mensen uit Nederland, België, Duitsland, Spanje, Italië en natuurlijk uit Finland. Mijn kamergenoten moet ik ook niet vergeten, de ugandees die me flying dutchman blijft noemen en de Fransman die alleen maar op z'n kamer zit. De laatste paar dagen heb ik het eten klaargemaakt samen met één of meer buren.

Afgelopen donderdag ging ik op mijn introductietrip into the nature. Als eerst gingen we op school met een aantal exchange students eten. Om 12 uur gingen we weg met alle eerstejaars van de opleiding. Onze bestemming was ruim een half uurtje rijden. Gelukkig zaten we in plaats van een tent in 2 hutten. De foto's staan op mijn site. Terwijl alle Finse studenten heel hard moesten studeren konden de exchange students een beetje met elkaar kennis maken. 's Avonds leerden we de finnen beter kennen en er was een kampvuur. Vrijdag kregen we een korte introductie over de vakken die we gaan krijgen. Verder konden we tussen de buien door naar buiten.

De Finse cultuur met één probleem waar één oorzaak voor te noemen is!
Vrijdag en zaterdag ben ik ‘s avonds uit geweest in Turku. Één ding wat meteen opvalt met uitgaan is dat je uitzonderlijk veel dronken mensen tegenkomt. Dit is gelijk al aan het begin van de avond en soms ook al overdag. Hoe later de avond wordt des te minder mannen vind je op de dansvloer, met maar één oorzaak: drank! Er is hier wel echt een probleem met alcohol. Dit is ook wel af te zien aan de toch wel confronterende antialcoholcampagne. Waar de finnen het van betalen weet ik niet maar alcohol is onbetaalbaar hier.

Dit weekend heb ik verder een beetje lekker aangerommeld. Ik heb de was gedaan en een beetje schoongemaakt in huis.

Vandaag was de eerste dag dat ik echt naar school moest. Ik heb heel veel uitleg gekregen over de gang van zaken. Alles is best goed geregeld, iedereen is aardig en behulpzaam en ze zijn niet zo moeilijk op school. Deze week is nog redelijk rustig. Morgenmiddag heb ik nog een introductie, woensdag heb ik mijn eerste les, vrijdag de tweede wat gevolgd wordt door alweer een introductie. Vanaf volgende week zal ik er wel hard tegenaan moeten met school, tot die tijd kan ik nog enigszins van mijn vakantiegevoel genieten!

Willem

Heej flying dutchman!

Leuk hoor om weer een berichtje van je te lezen. Toch goed om te zien dat wij Nederlanders toch wat beter tegen de drank kunnen dan die Finnen. Succes met je eerste school week, en blijf vooral dat vakantiegevoel nog maar even lekker houden.

Ciao Ciao, Willem!

Hoi Freek,

Leuk om te lezen hoe je school met vakantie combineert. Heerlijk toch.
Heb je je kamer al opgepimt?
Heb je al een relexstoel?
Spreek je al meer dan twee woorden Fins?
Ik zou nog veel meer vragen kunnen stellen.
Maar blijf vooral genieten en hou dat vakantiegevoel nog maar wat langer.

Groeten Pappa

Irene

Ha kanjer,
Geniet van het heerlijke studentenleven. Zo zie je maar, 't komt allemaal goed. Je legt gewoon een paar matrassen op elkaar. Succes op school.
liefs mam

Hee Freek,
lekker zo een weekje finland, ziet er best relaxed uit dat meer zo tussen die bomen. Nu gaat het echte studieleven beginnen. Succes daarmee he, en niet teveel die finnen nadoen he... dan kom je arm terug ;-)
groetjes Jan

Jeroen

Ajeto! Dat klinkt allemaal weer erg goed, ook de foto's zien er erg goed uit. Wat betreft dat drankprobleem heb je dus het juiste land gekozen ;-p.
Ik blijf je verhalen volgen!

Ciao!

Annemieke

Freek, leuk om te horen dat het je zo goed bevalt daar. En wat school betreft, gelukkig "zijn ze hier niet zo moeilijk op school!" Wat een pech voor je ;)
Drinken ze daar nou teveel of kunnen ze er gewoon écht niet tegen?
Nou geniet nog maar even van je "vakantie" deze week. Succes volgende week als het echte werk moet beginnen!

Groetjes Annemieke

Thijs

Hey Freek,

Alleen maar gunstig zo'n dansvloer zonder dronken mannen. Was het ook maar zo'n feest in tivoli, een keer wat anders dan hutje mutje staan. Ik wil meer foto's zien! Want je bent natuurlijk meteen benieuwd wie je daar allemaal leert kennen, hoe je kamer en uit ziet, waar de onderbroeken hangen en hoe klein dat balkonnetje nou is met een thermometer die laat zien dat het frisjes is.

Geniet nog van je vakantie gevoel. Heb ik vandaag ook gedaan, de start van het derde jaar drie dagen uitgesteld.

Groetjes
Thijs

sjaak.vollebregt@serpla.nl

Freek,
Ben het met Thijs eens. Ben je echt wel in Finland of pluk je die fotos ook van internet? Ik zie je zelf nergens op een foto! Ben benieuwd! Blijven je in de gaten houden.
P.S. Is het een idee te onderzoeken of we een bedrijf kunnen starten om alcohol naar daar te exporteren voor een schappelijke prijs? Met subsidie van de Finse regering: want a: je haalt de alcohol uit het zwarte circuit b. minder dronken mensen op straat en c. wij worden er misschien rijker van als van plantenexport!
Hou je taai!
Sjaak

Marwin

ik meer voor het plantencirquit, qua temperatuur hebben ze daartoch geen plantjes met oorwarmers? Klinkt goed freek, tijd dat je weer eens wat gaat uitvoeren ;) in hollandas is school weer vol op aan de gang! Work it out :)

xx!

Chantal

Hooii Hooii Freek!!

Mooi dat je al aardig gewend bent...klinkt allemaal erg gezellig!! Leuk om te lezen! Ik ben alleen wel erg benieuwd naar je kamer...maar die wil je ckr eerst pimpen voordat je daarvan foto's op je site zet?!?!

Hier in Nederland is er ook het een en ander aant veranderen! Ik woon nu officieel samen met Leonie!!!:D Vanavond wordt ons eerste nachtje samen in Rotterdam!!! Ik ben dus de afgelopen week een beetje aan het verhuizen geweest! Gelukkig staat er al een hoop van mij, dat scheelt! Als je weer terug bent moet je maar eens langs komen!;)

Nou succes met school en al die nieuwe vrienden van je!!!;)

Liefs, Chantal!!

Hoi Freek,

Fijn om te lezen dat je het goed naar je zin hebt.
St.Petersburg lijkt mij ook heel leuk. Maar eerst ga je Estland onveilig maken.

Groeten Pappa