Aangekomen in Finland!
Daar is het dan, mijn eerste berichtje uit Finland! Dit keer op een nieuwe site, dit omdat ik hier meer foto's kan plaatsen.
Vrijdag was het dan zover! Rond 9 uur ben ik inclusief een deel van het uitzwaaicomité naar schiphol vertrokken.Nadat ik mijn bagage had ingecheckt zijn we nog even koffie gaan drinken. Ik werd uitgezwaaid door mijn ouders, broers, opa en oma, Harry, Chantal, Marwin en Thijs. Echt superleuk dat jullie erbij waren! En Marwin en Thijs wil ik even bedanken voor de onderbroekenlol, als je wilt weten waar het over gaat: vraag het ze zelf!
Mijn vlucht vertrok keurig op tijd en 2,5 uur later stond ik in Helsinki. Onderweg had ik heel mooi zicht op Zweden en Finland. De vlucht naar Turku was een kwartiertje vertraagd maar om 5 uur was ik in Turku, in Finland is het een uur later als in Nederland. Op het vliegveld in Turku stond mijn `student tutor´ Henri Huunonen op mij te wachten. Henri is 23 jaar oud en is laatstejaars student.
Henri heeft me naar mijn kamer gebracht om mijn spullen te droppen. Hierna zijn we gelijk de stad ingegaan om alles te leren kennen. Ik heb gegeten bij de Hesburger, de finse variant op Mac en natuurlijk veel beter! Vandaag ben ik de stad weer in geweest!
Maandag ga ik samen met Henri wat formaliteiten zoals het openen van een bankrekening, een verblijfsvergunning en het aanschaffen van een finse sim-kaart.
Mijn kamer bevalt nog niet echt. Ik heb een kamertje met een oude kast, een gammel bureau en plank op pootjes met een stuk schuimrubber erop wat een bed moet voorstellen. De keuken en badkamer zijn gedeeld, op dit moment met een student uit in Uganda en maandag komt er nog iemand uit Frankrijk. Ik zit nu zo'n 6 kilometer uit het centrum
Ik ga maandagsamen met mijn student tutor proberen om een andere kamer te regelen. Als dit lukt zal ik waarschijnlijk ook nog eens dichter bij het centrum zitten. En als dit niet lukt zal ik een oplossing voor mijn bed gaan zoeken.
Aangezien mijn internetaansluiting nog niet werkt maar ik wel met heel veel moeite verbinding krijg met een onbeveiligd draadloos netwerk typ ik dit berichtvanaf het balkon bij onze appartementen, overigens het mooiste stuk.
Het is nog best gek om hier te zijn. Ik ken nog vrijwel niemand en moet mijzelf vermaken. Ik weet nog niet zo goed wat ik allemaal kan doen. Ik ben ook redelijk vroeg want alle activiteiten van school beginnen de eerste week van september. Ik ga wel donderdag as op introductiekamp. Ik zit er over na te denken om voor die tijd, dinsdag of woensdag,een keer naar Helsinki te gaan, ik heb nu nog alle tijd.
Bedankt vooralle reactie's op mijn vorige bericht,jullie horen snel weer van me!
Freek
Hee Freek!!
Leuk om je berichtje te lezen ook al had ik het meeste al van je zelf gehoord. Succes met je formaliteiten afhandelen en met je kamer. En veel plezier op je introductiekamp! Maak er maar een mooi feestje van!
Groetjes, Willem!
Hé ..
Soo dus je bent er ;) ..
Bale van je kamer seg hopen dat je snel andere vind..
Mahh so te horen ga je daar genoeg plezier beleven ..
Nog veel plezier van de Fam de Bruin;)
Doeg xX
Leuk Freek een nieuwe site en direct foto's! Mooi!
Geniet maar lekker van dit avontuur.
Fijn om zo het nuttige met het aangename te kunnen combineren.
Groeten Pappa
Hey Freekie!
Dat klinkt inderdaad als een baggerkamer, hopen dat die vervanging doorgaat. Wat betreft contacten leggen: Ik ben benieuwd of het nou fransmannen, ugandanezen of nederlanders zijn die het best kunnen zuipen. :P
Have fun, ik wacht in spanning op het volgende verslag!
Geweldige blog, ouwe.
Genieten en Genieten!
Eeeey Freek !
Heel apart om zo hier wat te typen en tegelijkertijd met je te praten over msn :)
Wel beter dat we zo met je kunnen contacten, maakt het gemis heel klein btje beterder.
Maak er daar maar een toptijd van en geniet van alles wat je hier niet hebt! Te beginnen met de intro-survival in 'the nature '. Veel plezier en tot sms, msn ...
Heel veel kusjes marisje
Laat de schimmels schrikken freek! Hopelijk wordt het niet al te koud... Gooi je charmes in de strijd freek voor je kamertje! maak er een feestje van :D
Jo Freekie!
Mooi om te horen dat je bent aangekomen! Die kamer komt wel goed. Als ik hoor wat je allemaal ervoor hebt moeten doen om in Finland te komen, is dat nog best te doen :)
En over dingen om jezelf te vermaken... 2/3de van het internet staat er vol mee. Gewoon met jezelf spelen :P
Geniet van je tijd daar jongen!
Hallo Freek,
Fijn je eerste info te ontvangen!
Nieuwsgierig of je een betere kamer kunt bemachtigen.
Zien uit naar je verdere wederwaardigheden!
Hou je haaks! gr. Opa en Oma
Hee Freek
spannend allemaal zeg, succes de eerste dagen. want die zijn denk t lastigs omdat je nog niemand kent. Maar gaat helemaal goed komen denk! succes ook met die kamer!
ciao je broertje
Hallo Freek,
Ik ben ook een exchange student aan de TUAS. Misschien is het leuk om een keer elkaar ergens te ontmoeten. Mijn finse nr is +358 44 944 53 77 .
Misschien zien wel elkaar wel.
Groeten,
Peter
Eeej neef!
Wat cool daar zo! Is het ook koud, maar nog belangrijker, is het bier wel lekker?
ik moet morgen naar school, heb een veel te moeilijke studie gekozen, maar we gaan ervoor!
Have fun, ik blijf je lezen! Kus Nina
Yooo Freekie!
Leuk stukje, nu ben ik toch wel erg benieuwd naar die kamer (a) Heb je geen foteautje ofzo, grapje :p
Hoop voor je dat je een andere kamer kan regelen ;), zou wel relax zijn. Sorry trouwens dat ik laatst plots weg was, ik had mijn verjaardag je weet wel...
Ciao en veel plezier as. donderdag ;)
Hey Freek!
Super veel plezier daar, is in het begin heel erg wennen gok ik zo, maar weet zeker dat het helemaal geod gaat komen :D. Even netwerken voor een kamer, dat gaat je wel lukken.. anders een matrasje fixen van je buurman ;),
wacht met spanning af op je volgende berichje!
liefs,
Freek!
Mooi dat je goed aangekomen bent daar, en ik hoop dat je voor je bed een leuke/lekkere oplossing zal vinden. Echt heel veel plezier daar. Ik ga je berichtjes in de gaten houden hoor!
Groetjess!
Hoooiii Hooooii Freek!!!!
We zulle je met de hele familie in de gaten houden hoor!!!
Ik (Chantal) hoorde dat je al aardig wat mensen had leren kennen!! Jaja...Willem verteld mij altijd gelijk alles!;D Leuk om te horen!!! Alleen is anders ook zo alleen anders he!;)
Nou succes met die Belgen he!;)
Groetjes van de familie Bakker!!!!!